./ xt casa
Close

XT CASA

Apartment in Ioannina

Interior design

 

Location: Ioannina, Greece

Area: 93 m2

Proposal: 2015

 

The "xt casa" project is the result of the redesign of an old apartment in Ioannina. The proposal transforms the apartment into an industrial space with a unique style.

The structural elements of the building have been used as the main spacial and aesthetic tool in order to define the space. Concrete columns and beams separate the apartment into two distinctive areas: one open space including the living room, the dining room and the kitchen and a second, more private space, including the bedrooms.

The living room is designed in such a way as to create a contemporary and functional environment for the everyday needs of the users. In order to enhance the natural light in the house, additional openings were made on the living room walls as well as a light-shaft on the kitchen's and dining area's ceiling.

The choice of materials is aiming at combining a "rough" industrial aesthetic together with natural and warm tones. The surfaces of exposed concrete of the structural elements and the industrial flour are bound together with "warmer" materials such as wood, clinker and bamboo decorative elements. Finally the artificial lighting of the space has been carefully designed in order to provide a modern spacial dynamic.

 

 

 

Project info

XT CASA

Apartment in Ioannina

Interior design

 

Location: Ioannina, Greece

Area: 93 m2

Proposal: 2015

 

The "xt casa" project is the result of the redesign of an old apartment in Ioannina. The proposal transforms the apartment into an industrial space with a unique style.

The structural elements of the building have been used as the main spacial and aesthetic tool in order to define the space. Concrete columns and beams separate the apartment into two distinctive areas: one open space including the living room, the dining room and the kitchen and a second, more private space, including the bedrooms.

The living room is designed in such a way as to create a contemporary and functional environment for the everyday needs of the users. In order to enhance the natural light in the house, additional openings were made on the living room walls as well as a light-shaft on the kitchen's and dining area's ceiling.

The choice of materials is aiming at combining a "rough" industrial aesthetic together with natural and warm tones. The surfaces of exposed concrete of the structural elements and the industrial flour are bound together with "warmer" materials such as wood, clinker and bamboo decorative elements. Finally the artificial lighting of the space has been carefully designed in order to provide a modern spacial dynamic.

 

 

 

XT CASA

Apartment in Ioannina

Interior design

 

Location: Ioannina, Greece

Area: 93 m2

Proposal: 2015

 

The "xt casa" project is the result of the redesign of an old apartment in Ioannina. The proposal transforms the apartment into an industrial space with a unique style.

The structural elements of the building have been used as the main spacial and aesthetic tool in order to define the space. Concrete columns and beams separate the apartment into two distinctive areas: one open space including the living room, the dining room and the kitchen and a second, more private space, including the bedrooms.

The living room is designed in such a way as to create a contemporary and functional environment for the everyday needs of the users. In order to enhance the natural light in the house, additional openings were made on the living room walls as well as a light-shaft on the kitchen's and dining area's ceiling.

The choice of materials is aiming at combining a "rough" industrial aesthetic together with natural and warm tones. The surfaces of exposed concrete of the structural elements and the industrial flour are bound together with "warmer" materials such as wood, clinker and bamboo decorative elements. Finally the artificial lighting of the space has been carefully designed in order to provide a modern spacial dynamic.